Διατμηματικο – Διεπιστημονικο
Προγραμμα Μεταπτυχιακων Σπουδων

Επιστημη και Τεχνολογια Υδατικων Πορων

Διατμηματικο – Διεπιστημονικο
Προγραμμα Μεταπτυχιακων Σπουδων

Επιστημη και Τεχνολογια Υδατικων Πορων

Διατμηματικο – Διεπιστημονικο
Προγραμμα Μεταπτυχιακων Σπουδων

Επιστημη και Τεχνολογια Υδατικων Πορων

Το ΔΠΜΣ «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων»

Αντικείμενο του Δ.Π.Μ.Σ. είναι η μεταπτυχιακή εκπαίδευση και η προαγωγή της γνώσης στην Επιστήμη και Τεχνολογία για την ορθολογική και περιβαλλοντικά ασφαλή αξιοποίηση, διαχείριση και προστασία των εσωτερικών και παράκτιων υδατικών πόρων και για τον σχεδιασμό και λειτουργία συναφών έργων.

Σκοποί του Δ.Π.Μ.Σ. είναι:

  Η εμβάθυνση μηχανικών και επιστημόνων θετικής κατεύθυνσης, καθώς και ειδικότερα για την κατεύθυνση Δ και επιστημόνων άλλων ειδικοτήτων, στις μεθόδους και τεχνικές της ολοκληρωμένης διεπιστημονικής προσέγγισης, έρευνας και αντιμετώπισης των επί μέρους θεμάτων του πιο πάνω αντικειμένου, έτσι ώστε να διαμορφωθούν στελέχη με εξειδικευμένη γνώση στις επιστημονικές περιοχές του Δ.Π.Μ.Σ., ικανά να καλύψουν με επάρκεια τις αυξανόμενες ανάγκες των ιδιωτικών και δημοσίων επιχειρήσεων, οργανισμών και υπηρεσιών της χώρας ή και άλλων χωρών, στα πολυδιάστατα θέματα αξιοποίησης και διαχείρισης των υδατικών πόρων και των συναφών έργων.

  Η εις βάθος κατάρτιση και ανάπτυξη ερευνητικών ικανοτήτων μηχανικών και άλλων επιστημόνων, ώστε να καθίστανται ικανοί για παραγωγή νέας  γνώσης.

Στους αποφοίτους του Δ.Π.Μ.Σ. απονέμεται από το Ε.Μ.Π. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην Επιστημονική Περιοχή «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» και σε μια από τις ακόλουθες 4 κατευθύνσεις:

    Κατεύθυνση Α: Υδρολογία και Περιβαλλοντική Διαχείριση Υδατικών Πόρων.

    Κατεύθυνση Β: Ποιότητα Υδάτων και Περιβαλλοντική Τεχνολογία.

    Κατεύθυνση Γ: Διαχείριση Παράκτιας Ζώνης.

    Κατεύθυνση Δ: Οργάνωση και Διαχείριση Λιμένων.

Για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε., το οποίο έχει ελάχιστη διάρκεια σπουδών 3 ακαδημαϊκά εξάμηνα και αντιστοιχεί σε 90 πιστωτικές μονάδες (ECTS), απαιτείται η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε τουλάχιστον 8 μαθήματα (τουλάχιστον 60 ECTS) και η εκπόνηση και επιτυχής εξέταση μεταπτυχιακής εργασίας (30 ECTS).

Το Δ.Π.Μ.Σ λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 1998 με τη διοικητική υποστήριξη της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και τη συνεργασία των Σχολών Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών, Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π.

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ “ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ”

March 2, 2018

Εκ μέρους του διδάσκοντα του εαρινού μαθήματος επιλογής «Διασφάλιση Λιμένων”  κ. Σ. Καρατζιά,  σας ενημερώνουμε  ότι,  το μάθημα  δεν θα πραγματοποιηθεί  σήμερα Παρασκευή 2-3-2018,  λόγω ασθενείας του διδάσκοντα.

Διάβασε Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ”

February 26, 2018

Ενημερώνουμε τους μεταπτυχιακούς φοιτητές  ότι την Κυριακή  4 Μαρτίου 2018 και ώρα 10.00,  στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (ΜΕC), (Λεωφ. Λαυρίου 301, Παιανία) διοργανώνεται ημερίδα με θέμα  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ στο πλαίσιο του διαλόγου για την Γεωθερμία. Δείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας  στο επισυναπτόμενο αρχείο:     GEOTHERMAL ΙΙ PROGRAMMA 140218  

Διάβασε Περισσότερα

ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

February 21, 2018

H τελετή απονομής των Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης του Δ.Π.Μ.Σ. «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» της  Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π.  θα γίνει την Τετάρτη 21 Μαρτίου  2018 και ώρα 13:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτηρίου  Διοίκησης Ε.Μ.Π. Απόφοιτοι 2017 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες επι της διαδικασίας της τελετής απονομής και παραλαβής – παράδοσης της τηβέννου στον ακόλουθο […]

Διάβασε Περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΔΑΤΙκΩΝ ΠΟΡΩΝ

Κύριοι Σύνδεσμοι